Skip to main content
Harissakabeljauw met yoghurt-knoflooksaus
Harissakabeljauw met yoghurt-knoflooksaus

Harissakabeljauw met yoghurt-knoflooksaus

met rijst, geglaceerde wortel en verse kruiden

4.2
(58)

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt met hengel en lijn? Minimale bijvangst gegarandeerd!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Harissa

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

30 ml

Water

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2521 kJ
Energie (kcal)603 kcal
Vetten15.9 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten82.9 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten27.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat uitstomen.
  • Snijd de wortel in dunne staafjes van 5 cm lang.
  • Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip).

Tip: Een deel van de knoflook wordt rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak dan alle knoflook mee in de volgende stap.

Wortel bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en voeg het water toe.
  • Bak de wortel en de helft van de knoflook, afgedekt, 7 - 10 minuten (zie Tip).
  • Haal het deksel van de pan, roer de Midden-Oosterse kruiden en de honing erdoor en bak nog 1 minuut.

Tip: De wortels zijn nu al dente. Bak ze 3 - 5 minuten langer als je ze zachter wilt hebben.

Vis bakken
3
  • Verhit de roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Bak de vis 2 - 3 minuten, draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de limoen in 4 partjes en snijd de verse kruiden fijn.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook, de helft van de verse kruiden en limoensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Serveer de wortel en de vis erbovenop en besprenkel met de harissa. 
  • Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met yoghurtsaus en 1 limoenpartje per persoon. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders