Biefstuk met bloemkool en kaassaus uit de oven
Biefstuk met bloemkool en kaassaus uit de oven

Biefstuk met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
•Family
Allergens:
Mustard
•Celery
•Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Cauliflower

½ piece

Onion

200 g

Potatoes

0.16 sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains Mustard)

0.16 sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

5 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2816 kJ
Calories673 kcal
Fat32.3 g
Saturated Fat19.6 g
Carbohydrate52.9 g
Sugar6.5 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein41.5 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Slotted Spoon
•Pan with Lid
•Bowl
•Casserole
•Oven Dish
•Tall-Sided Pan
•Aluminum Foil
•Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Kook de bloemkool, afgedekt, in 6 – 8 minuten halfgaar. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Mengen
2

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de ui in 5 – 7 minuten goudbruin. Voeg het kerriepoeder en het mosterdzaad toe en bak 1 – 2 minuten. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de peterselie met de panko en 1/3 van de kaas.

Bloemkool bakken
3

Breng het water van de bloemkool opnieuw aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de kookroom, de overige kaas, een snuf peper en ruim zout toe aan de hapjespan met de ui en kook 2 – 3 minuten zachtjes op laat vuur. Voeg de gekookte bloemkool toe, roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten mee. Giet alles in een ovenschaal en bedek met het pankomengsel. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de roomboter goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de bloemkool ernaast en leg de biefstuk erbij.

Weetje: Wist je dat bloemkool rijk is aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen?