Skip to main content
Tilapia met cheesy pastinaakrisotto
Tilapia met cheesy pastinaakrisotto

Tilapia met cheesy pastinaakrisotto

met basilicumcrème en knapperige appelsalade

Nieuw ingrediënt in je box! Tilapia is een eiwitrijke, veelzijdige vis met een milde smaak die perfect past bij allerlei gerechten.

Labels:
New Ingredient
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Pastinaak

75 gram

Risottorijst

20 gram

Veldsla

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Tilapiafilet op huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Wittewijnazijn

300 ml

Zoutarme vis- of groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3567 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten91.4 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten36.2 g
Zout1.6 g
Potassium546.3 mg
Calcium57.5 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Schil de pastinaak en snijd in dunne plakjes.
Smaakmakers bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie en een klontje roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de pastinaak toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe aan de hapjespan en bak al roerend 1 minuut. 
  • Blus af met 2/3 van de wittewijnazijn.
Risotto bereiden
3
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer af en toe door.
  • Herhaal nog 2 keer met met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe en kook wat langer voor een zachtere risotto.
Vis bakken
4
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 3 minuten op de huid.
  • Draai om en bak nog 3 minuten op de andere kant. 
Salade maken
5
  • Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de appel en de veldsla toe. Schep goed door de dressing heen.
Serveren
6
  • Roer, vlak voor serveren, de oude kaas en de basilicumcrème door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto over de borden en verdeel alles ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders