topBanner
Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

met tomatenrijst, mais en gebakken courgette

Lees meer

Gyros is de Griekse variant van shoarma en wordt traditioneel gekruid met kardemom, komijn, oregano en tijm - net als de varkenshaasreepjes in dit recept.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door courgette.

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Basmatirijst

⅔ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Maïs in blik

½ bakje(s)

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

200 gram

Gyros van varkenshaas

2 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2451 kJ
Energie (kcal)586 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Verbrokkel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan.Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve plakken. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe met per persoon: 1/4 zakje paprikapoeder en 1/4 zakje gedroogde oregano. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de ui en courgette toe en laat 4 - 5 minuten afgedekt verder garen. Voeg tenslotte de varkenshaasreepjes toe en bak 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn.

3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn. Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/4 zakje gedroogde oregano, 1/2 tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden. Schep de gyros er bovenop. Garneer met de overige bladpeterselie.