
Groentesoep met Mexicaanse kruiden en groene peper
met zure room, cheddar en pitabroodjes
Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken. Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
½ zakje(s)
BBQ-rub
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Groene peper
2 stuk(s)
Volkoren pitabrood
(Bevat Tarwe)
50 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 gram
Mexicaanse groentemix
½ stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
3 el
Witte balsamicoazijn
400 ml
[Zoutarme] groentebouillon
1 el
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven op 200 graden en bak de pita's op een bakplaat met bakpapier in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
- Bereid de bouillon (zie Tip).
Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 200 ml water per persoon. Je kunt ook zoutarme bouillon gebruiken.

- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de BBQ-rub en Mexicaanse kruiden (let op: beide zijn pittig! Gebruik beiden naar smaak) 1 minuut.
- Voeg de groentemix toe en bak 1 - 2 minuten.
- Voeg daarna de tomatenblokjes en bouillon toe (zie Tip).
- Kook de soep, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg eventueel meer water toe voor de gewenste consistentie van de soep.
Tip: Is de soep nog te dik? Maak de soep dunner door beetje bij beetje de overige bouillon naar smaak toe te voegen.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon!

- Snijd de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in ringen en de knoflook in dunne plakjes.
- Voeg per persoon: 1 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 1/2 el water, 1/2 el suiker, peper en zout toe aan een kleine steelpan. Verhit op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost.
- Voeg de groene peper en knoflook toe, draai het vuur uit en laat afkoelen.

- Verdeel de soep over soepkommen (zie Tip 1).
- Schep 1 el zure room per persoon in de soep en garneer met een beetje cheddar en de groene peper.
- Snijd de pita's open en beleg met de overige zure room en cheddar. Serveer bij de soep (zie Tip 2).
Tip 1: Liever een gladde soep? Pureer de soep dan eerst met een staafmixer.
Tip 2: Heb je tijd over? Beleg de pita's dan met de overige kaas en leg nog 2 minuten boven in de oven, of tot de kaas is gesmolten.