HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroene Curry Met Garnalen En Rijst
topBanner
Groene curry met garnalen en rijst

Groene curry met garnalen en rijst

met spitskool, sperziebonen en cashewstukjes

Lees meer

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Labels:Lekker snelFamilieLekker snelFamilie
Allergenen :VisSchaaldierenNotenCashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Sjalot

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Sperziebonen

200 gram

Gesneden spitskool

180 ml

Kokosmelk

1 zakje(s)

Groene currykruiden

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

10 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten, CashewnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)709 kcal
Energie (kJ)2965 kJ
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels6.6 g
Eiwitten24 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken.

2

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember, knoflook en sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, spitskool, kokosmelk, currykruiden en 10 ml vissaus per persoon toe. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

3

Verhit ondertussen in een andere wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon en roerbak de garnalen 3 minuten op hoog vuur. Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan het curry en roer goed door. Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de groene curry erbovenop. Garneer met de cashewstukjes.