Je bewaart je aubergines het beste op een koele en donkere plaats die rond de 15 graden is. Dus liever niet in de koelkast maar juist in een koele kelder of voorraadkast.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 piece
Onion
½ piece
Eggplant
1 piece
Tomato
5 g
Fresh flat leaf parsley & basil
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
½ sachet(s)
Italian seasoning
â…“ sachet(s)
Dried oregano
½
Tomato paste
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
1.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de peterselie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine, de gedroogde oregano en de helft van de Italiaanse kruiden toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de tomaat, de peterselie, de tomatenpuree en de bouillon toe. Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken (zie Tip). Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te snel droogkookt.
Snijd de witte kaas in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg garnalen en de overige knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?
Verdeel de orzo over de borden. Leg de garnalen erop en besprenkel met het bakvet uit de pan. Garneer met de witte kaas en het basilicum.