HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Grieks recepten
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

Met parelcouscous en feta

20 minuten
Lees meer

In de Griekse keuken geldt: less is more. De bekende Griekse salade bestaat meestal uit niets meer dan tomaat, komkommer, ui, feta, en een scheut goede olijfolie. In dit recept maak je van deze klassieke salade een volwaardige maaltijd door er parelcouscous en mediteraans gekruide kip aan toe te voegen.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

220 g

Mediterraans gekruide kippendijreepjes

½ stuks

Romaine sla

2 stuks

Pruimtomaat

½ stuks

Komkommer

1 stuks

Rode ui

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Citroen

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3180 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Deksel
Pan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koken en bakken
Koken en bakken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. • Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.

Snijden en verbrokkelen
Snijden en verbrokkelen
2

• Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom.  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode uit. • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. • Verbrokkel de feta.

Dressing maken
Dressing maken
3

• Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten.  • Meng per persoon 1 el citroensap met de extra vierge olijfolie en de honing en breng op smaak met peper en zout.  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de salade over de borden.  • Schep hier de parelcouscous en de kippendijstukjes over en garneer met de feta en de partjes citroen.