Gourmetbox - Premium - Pasen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gourmetbox - Premium - Pasen
Allergenen :
Gerst
•Rogge
•Tarwe
•Lupine
•Melk (inclusief lactose)
•Sesamzaad
•Schaaldieren
•Vis
•Walnoten
•Mosterd
•Eieren
•Pinda's
•Soja
•Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren, Melk (inclusief lactose))

250 gram

Roomboter

30 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

4 stuk(s)

Wildzwijnburger

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Soja)

4 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

80 gram

Pikante uienchutney

200 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

5 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Aardappelblokjes

½ pak(ken)

Koekjesdeeg gezouten karamel

1 stuk(s)

Appel

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.99 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

120 gram

Whiskeysaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

120 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

2 stuk(s)

Peer

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

10 gram

Verse dille & bieslook

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Speklap

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

40 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

40 gram

Truffeltapenade

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)16228 kJ
Energie (kcal)3879 kcal
Vetten234.8 g
waarvan verzadigd67.7 g
Koolhydraten284.7 g
waarvan suikers121.7 g
Vezels25.4 g
Eiwitten144.9 g
Zout11.9 g

Benodigdheden

•Kom
•Rasp
•Grote kom
•Saladekom

Instructies

Vistrio van zalm, kabeljauw en garnalen
1
  • Snijd de zalm in blokjes. Snijd de dille en bieslook fijn. Meng in een kom de verse kruiden met de zalm en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en dek af.
  • Snijd de gemarineerde kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm.
  • Pers 1 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met de garnalen en 1 el olijfolie per persoon (zie Tip). Meng goed en dek af.
  • Zet het vistrio in de koelkast tot gebruik.

Tip: Tip 1: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de garnalen.

Aardappelblokjes met geraspte gruyère
2
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes.
  • Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 1 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.
Gemengde groenten
3
  • Halveer de courgette in de lengte, snijd in repen en vervolgens in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 tl BBQ rub (s) en 1/2 el olijfolie. Voeg de courgette en puntpaprika toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
  • Bewaar de champignons in een apart schaaltje in de koelkast.

Tip: (s) Let op: de BBQ rub is een beetje pittig. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder, of houd een schaaltje groenten zonder kruiden apart.

Vlees- en veggiekwartet met kipsaté, varkensworstjes, vegetarische nuggets en wildzwijnburgers met uienchutney
4

1. Voorbereiden

Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat. Serveer de vlees-, vis- en veggie-opties op tafel met de whiskeysaus en satésaus.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de varkensworstjes en kipsatéblokjes tot ze gaar zijn (zie Tip 1). Bak de vegetarische nuggets goudbruin. Bak de wildzijnburgers gaar (zie Tip 2 & 3). Leg de raclettekaas in een pannetje en bak tot de kaas gesmolten is. Maak een burger met de wildzwijnburger of de vegetarische nuggets, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, de raclettekaas en een paar slablaadjes.

Tip: Tip 1: Serveer de varkensworstjes met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappeltjes. Tip 2: De wildzwijnburger krimpt tijdens het bakken. Druk hem met je spatel een beetje plat op de bakplaat. Tip 3: Bak de wildzwijnburger eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je vlees het liefst eet.

Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
5

1. Voorbereiden

Haal de roomboter uit de koelkast (zie Tip 1). Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de peterselie- en dilleblaadjes van de takjes en snijd ze zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.


2. Afbakken

Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Meng in een kom de roomboter, knoflook en 2/3 van de verse kruiden met een vork tot een kruidenboter (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.


3. Serveren (aan tafel)

Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

Tip: TIp 1: Is de boter nog erg hard? Plaats deze dan in een ovenbestendige schaal kort in de oven, tot de boter zacht, maar niet gesmolten is. Tip 2: Je kan ook een handmixer gebruiken om de kruidenboter nog sneller te mengen.

Perencrumble
6

1. Voorbereiden

Schil of was de peren. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd in blokjes. Meng de peer in een grote kom met per persoon: 1/4 tl kaneel, 1/2 tl citroensap en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip 1).


2.Bakken (aan tafel)

Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn (zie Tip 2). Bedek met een laagje verkruimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met een lepel Griekse yoghurt.

Tip: Tip 1: Bewaar het koekdeeg tot je het gaat verkruimelen in de koelkast. Dat maakt het verkruimelen makkelijker. Je gebruikt maar de helft van het koekdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken. Tip 2: Houd je wat van het peermengsel over? Verwerk het de volgende dag in je ontbijt, bijvoorbeeld bij de yoghurt.

Salade maken
7

  1. Salade maken

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes van 1 cm dik. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom 1/2 el van de yoghurt-citroenmayonaise per persoon en de overige verse kruiden. Meng de appel, de komkommerblokjes, de cherrytomaten en de veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).


2.Serveren (aan tafel)

Serveer de salade in een saladekom aan tafel.

Tip: Houd eventueel wat veldsla apart voor op de mini-burgertjes.