HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGnocchi Met Kip In Romige Saus
topBanner
Gnocchi met kip in romige saus

Gnocchi met kip in romige saus

Met venkel en basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

In dit gerecht combineer je zachte deegkussentjes van tarwemeel en aardappel met een romige saus boordevol groenten, waaronder venkel. Italianen zijn dol op deze knol met kenmerkende anijssmaak - ze schijnen er maar liefst 7 kilo per jaar van te eten! Hoe je de venkel het beste kunt schoonmaken lees je op onze blog.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenEierenSulfietTarweSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Venkel

200 gram

Kippendijstukjes

140 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

350 gram

Gnocchi

(BevatGluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

8 leaves

Vers basilicum

(BevatSelderij)

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de gnocchi. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.

2

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in kleine blokjes.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijstukjes en rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de venkel, tomaat en kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 8 minuten op middelhoog vuur koken.

4

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot ze boven komen drijven. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Scheur ondertussen het basilicum klein. Voeg de gnocchi en rucola toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 2 minuten op middelhoog vuur.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het basilicum.