BestellenCadeaubon
Gnocchi met kip in romige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met kip in romige saus

Gnocchi met kip in romige saus

Met venkel en basilicum

QUICK & EASY

In dit gerecht combineer je zachte deegkussentjes van tarwemeel en aardappel met een romige saus boordevol groenten, waaronder venkel. Italianen zijn dol op deze knol met kenmerkende anijssmaak - ze schijnen er maar liefst 7 kilo per jaar van te eten! Hoe je de venkel het beste kunt schoonmaken lees je op onze blog.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Venkel

100 gram

Kippendijstukjes

70 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

175 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de gnocchi. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.

Venkel snijden
2

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in kleine blokjes.

Kip bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijstukjes en rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de venkel, tomaat en kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 8 minuten op middelhoog vuur koken.

Gnocchi koken
4

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot ze boven komen drijven. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Gnocchi afmaken
5

Scheur ondertussen het basilicum klein. Voeg de gnocchi en rucola toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 2 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het basilicum.