HelloFresh
topBanner
Gevulde portobello met feta en warme salade

Gevulde portobello met feta en warme salade

met gegrilde zoete aardappel, paprika en groene linzen

Balans
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

40 g

Groene linzen

500 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde tijm

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Rode paprika

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Portobello

60 g

Gemengde sla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2456 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels14 g
Eiwitten18 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droog worden.

2

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de zoete aardappel over een helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de tijm, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 30 minuten in de oven, schep halverwege om.

3

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de rode ui, paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout. Leg de rode ui, de paprika en de portobello na 5 minuten op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 15 minuten mee.

4

Meng ondertussen in een saladekom de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn.

5

Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.

6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.