
Gevulde portobello met feta en lauwwarme salade
Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën
In dit kleurrijke gerecht zitten twee ingrediënten die je misschien niet als groente herkent, maar dat zijn ze wel: de zoete aardappel en de portobello. Beide zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Tel daar de vezelrijke linzen bij op en je hebt een bordje superfood!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
20 gram
Groene linzen
250 gram
Zoete aardappel
1 tl
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Rode paprika
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Portobello
40 gram
Gemengde sla
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droog worden.

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de zoete aardappel over een helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de tijm, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de rode ui, paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout. Leg de rode ui, de paprika en de portobello na 5 minuten op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 15 minuten mee.

Meng ondertussen in een saladekom de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn.

Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.