Gevulde paprika met chili con carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met zilvervliesrijst en yoghurt

De meningen zijn nogal verdeeld over waar chili con carne vandaan komt, maar het is inmiddels niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Er zijn eindeloos veel variaties op dit gerecht en daar voegen wij graag nog een HelloFresh-versie aan toe, lekker fris met yoghurt!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Groene paprika

40 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)535 kcal
Energie (kJ)2237 kJ
Vetten29.2 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten25.7 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels15.2 g
Eiwitten32.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Groene paprika bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de groene paprika, zodra de oven warm is, met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak 15 – 20 minuten in de oven of tot hij lichtbruin kleurt.

Rijst koken
2

Kook ondertussen de zilvervliesrijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.

Bakken
4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het Italiaans gekruid half-om-half gehakt, de rode peper en de Mexicaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in 1 – 2 minuten los op middelhoog vuur, het hoeft nog niet gaar te zijn.

Stoven
5

Voeg de tomaat, rode paprika, kidneybonen (afgieten is niet nodig) en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan, dek de pan af en laat 10 – 12 minuten stoven op middelmatig vuur. Haal de laatste 5 – 6 minuten het deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat kidneybonen van alle bonen de meeste vezels bevatten? Het eten van voldoende vezels is niet alleen goed voor je darmen, maar verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten. zie fun facts.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg daar de groene paprika's naast. Vul de groene paprika's met de chili. Garneer met de yoghurt en de geraspte cheddar.

Tip: Wist je dat dit gerecht door onder andere de paprika's ruim 200% van de ADH vitamine C bevat en meer dan de helft van de ADH vezels? Goed voor de weerstand en de darmen dus!