topBanner
Gevulde paprika-gezichtjes met orzo

Gevulde paprika-gezichtjes met orzo

met een frisse tomaat-komkommersalade

Koken met kids
Lees meer

.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Rode paprika

140 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

3 tl

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2772 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

2

Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant om later als deksel te gebruiken. Snijd voorzichtig de gezichtjes uit de paprika's. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en leg de deksels van de paprika's erbij. Bak de paprika's 10 - 15 in de oven.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en de slamix toe.

5

Meng de geraspte pecorino en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met de orzo en zet de bovenkant er weer op. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.

6

Verdeel de gevulde paprikagezichtjes over de borden en serveer met de komkommer-tomaatsalade.