Gevulde kipfilet in coppa di Parma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde kipfilet in coppa di Parma

Gevulde kipfilet in coppa di Parma

met kruidige ricotta en citroenrisotto

.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Verse oregano

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Ricotta

25 gram

Coppa di Parma

75 gram

Risottorijst

⅗ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Geroosterde hazelnoten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)750 kcal
Energie (kJ)3136 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers21 g
Vezels1.5 g
Eiwitten53 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd deze kwarten overdwars doormidden. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Zet opzij tot gebruik in stap 4.

Kipfilet voorbereiden
2

Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano. Snijd de kipfilet open en vul met de ricotta. Bestrooi met de blaadjes oregano, peper en zout, vouw de kipfilet weer dicht en wikkel in de coppa di Parma. Bewaar apart.

Risotto bereiden
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel en fruit de overige knoflook en de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Koken en bakken
4

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrels nog verder te garen (zie TIP). Bak ondertussen de courgette 16 – 18 minuten in de oven.

Tip: Is de risotto eerder klaar dan de rest? Voeg dan wat extra water toe aan de pan, roer door en laat op laag vuur nagaren met het deksel op de pan.

Kip bakken, risotto afmaken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 8 minuten, of tot hij gaar en bruin is. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten en hak de hazelnoten grof. Meng de helft van de parmigiano reggiano en 3/4 tl van de citroenrasp per persoon door de risotto en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de risotto met de kipfilet en de geroosterde courgette. Garneer met de citroenparten en de hazelnoten en bestrooi de risotto met de overige parmigiano reggiano.