HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGevulde Kipfilet In Coppa Di Parma
topBanner
Gevulde kipfilet in coppa di Parma

Gevulde kipfilet in coppa di Parma

met kruidige ricotta en citroenrisotto

Premium
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse oregano

2 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Coppa di Parma

150 gram

Risottorijst

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Geroosterde hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3136 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels5 g
Eiwitten53 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd deze kwarten overdwars doormidden. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Zet opzij tot gebruik in stap 4.

2

Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano. Snijd de kipfilet open en vul met de ricotta. Bestrooi met de blaadjes oregano, peper en zout, vouw de kipfilet weer dicht en wikkel in de coppa di Parma. Bewaar apart.

3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel en fruit de overige knoflook en de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

4

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrels nog verder te garen (zie TIP). Bak ondertussen de courgette 16 – 18 minuten in de oven.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 8 minuten, of tot hij gaar en bruin is. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten en hak de hazelnoten grof. Meng de helft van de parmigiano reggiano en 3/4 tl van de citroenrasp per persoon door de risotto en breng op smaak met peper.

6

Serveer de risotto met de kipfilet en de geroosterde courgette. Garneer met de citroenparten en de hazelnoten en bestrooi de risotto met de overige parmigiano reggiano.