topBanner
Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt

Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt

Lees meer

Naanbrood is een veelzijdig product. Je kunt ermee dippen, het als pizzabodem gebruiken of zoals hier vullen met groente. We willen zo min mogelijk verspillen bij HelloFresh, waardoor we nu ook het bietensap gebruiken om een prachtige roze yoghurtsaus mee te maken.

Labels:Veggie
Allergenen :SelderijMosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Rode peper

5 leaves

Verse munt

1 stuk(s)

Limoen

200 gram

peen en kool

1.5 tl

Gemalen korianderzaad

1.5 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Gekookte rode bieten

50 ml

Naturel yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 stuk(s)

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2238 kJ
Energie (kcal)535 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels15 g
Eiwitten15 g
Zout1.1 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Pluk de blaadjes van de munt en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd per persoon een partje uit de limoen, pers de rest van de limoen uit en bewaar apart.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en rode peper 4 - 5 minuten op laag vuur. Voeg de groentemix, gemalen koriander en currykruiden toe en bak nog 5 minuten op middellaag vuur.

4

Besprenkel beide zijden van de naanbroden met water en bak 4 - 5 minuten in de oven, halveer in de breedte en snijd open. Pas op, laat even afkoelen voor het opensnijden.

5

Bewaar het bietensap uit de verpakking apart en snijd vervolgens de rode biet in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met 1 eetlepel yoghurt per persoon, de helft van de munt, 1 eetlepel limoensap per persoon en witte wijnazijn. Meng overige yoghurt in een andere kom met 1 el bietensap. Breng beide op smaak met peper en zout.

6

Vul een naanbrood per persoon met achtereenvolgens het groentemengsel, rode bietsalade en yoghurtsaus en bestrooi met de rest van de munt. Serveer met het limoenpartje om uit te knijpen naar smaak.