Skip to main content
Kipworstjes met gestoofde rodekool

Kipworstjes met gestoofde rodekool

met zoete appel en aardappelpuree

4.4
(270)

Wist je dat door een beetje azijn of citroensap toe te voegen, rodekool zijn mooie kleur beter behoudt bij het koken?

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

1 snufje

Nootmuskaat

100 gram

Gesneden rodekool

½ tl

Gemalen kaneel

250 gram

Aardappelen

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

Witte balsamicoazijn

⅕ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Bruine basterdsuiker

120 ml

Water

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3258 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten79.4 g
waarvan suikers30.6 g
Vezels19.6 g
Eiwitten33.4 g
Zout2.5 g
Potassium151.8 mg
Calcium33 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat met een fijne rasp.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui met de helft van de nootmuskaat 2 – 3 minuten. Voeg geleidelijk de rodekool toe.
  • Voeg de appel en de witte balsamicoazijn toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten op laag vuur.
Rodekool stoven
2
  • Voeg de bruine suiker, de kaneel en een flinke snuf zout toe. Schenk de aangegeven hoeveelheid water erbij.
  • Meng goed en laat, afgedekt, 45 minuten stoven op middelhoog vuur, of tot de kool zacht is (zie Tip).
  • Roer regelmatig en voeg indien nodig meer water toe als het te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de rodekool na 45 minuten stoven nog niet zacht genoeg? Stoof hem dan nog wat langer en voeg indien nodig extra water toe.

Aardappelen koken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje erboven.
  • Was of schil de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen 12 – 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat uitstomen.
  • Stamp de aardappelen samen met de kaas, de mosterd, een scheutje melk en 1/2 el roomboter per persoon met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige geraspte nootmuskaat naar smaak erdoorheen.
Serveren
4
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipworst 2 - 3 minuten, of tot hij rondom bruin kleurt.
  • Dek af met het deksel en bak nog 4 - 6 minuten. Keer regelmatig om.
  • Serveer de aardappelpuree en gestoofde rodekool op borden.
  • Leg de kipworst erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders