Skip to main content
Gesmoorde savooikool met pittenrijst, 5-kruidenkip, bosui en zonnnebloem-pompoenpitten
Gesmoorde savooikool met pittenrijst, 5-kruidenkip, bosui en zonnnebloem-pompoenpitten

Gesmoorde savooikool met pittenrijst, 5-kruidenkip, bosui en zonnnebloem-pompoenpitten

3.5
(322)

Savooikool is een losse kool met sterk gerimpelde bladeren. Het is daarnaast één van de oudste koolrassen ter wereld. Het smaakt het lekkerst als je hem mooi fijn snijdt, maar dat hebben wij al voor je gedaan. De 5 kruiden versterken dit Aziatische gerecht nog meer.

Labels:
Caloriebewust
Unieke ingrediënten
Kook mij eerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

250 gram

Savooiekool, gesneden

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Surinaamse rijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

2 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2351 kJ
Energie (kcal)562 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout2.5 g

Instructies

Water koken
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook voor de rijst.

Bosui snijden
2

Snijd ondertussen de bosui in ringen. Snijd of pers de knoflook fijn.

Kip bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Bak de helft van de bosui en de kipfilet 1 minuut op hoog vuur.

Savooikool smoren
4

Voeg de knoflook, sambal, ketjap en de savooikool toe (eventueel in porties) en blijf roeren tot de savooikool tot de helft geslonken is. Voeg 50 ml water per persoon toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten smoren, of totdat de savooikool de gewenste garing heeft. Breng op smaak met peper en zout.

Pittenrijst koken
5

Rooster ondertussen de zonnebloem-pompoenpittenmix, zonder olie, 2 - 3 minuten in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de rijst en het kokende water toe en kook, afgedekt 10 - 12 minuten (zie tip!) . Giet daarna af en laat uitstomen.

Serveren
6

Verdeel de pittenrijst over de borden en serveer met de gesmoorde savooikool en de kip. Garneer met de rest van de bosui en voeg naar smaak meer ketjap toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders