HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGeroosterde Bloemkool Met Champignonsaus
topBanner
Geroosterde bloemkool met champignonsaus

Geroosterde bloemkool met champignonsaus

met parmigiano reggiano en aardappelpartjes

Lees meer

Wist je dat parmigiano reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Labels:VeggieNieuwKlimaatbewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

500 gram

Bloemkool

½ mespuntje(s)

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Ui

175 gram

Gemengde paddenstoelen

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Parmigiano reggiano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

150 ml

Paddenstoelenbouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3266 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels16 g
Eiwitten20 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Draai de aardappelpartjes halverwege om.

2

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Meng in dezelfde kom de bloemkool met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Verdeel de laatste 5 minuten de parmigiano reggiano over de bloemkoolroosjes.

3

Bereid de paddenstoelenbouillon. Snipper de ui. Snijd de paddenstoelenmix grof door. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui in 2 - 3 minuten glazig. Verhoog het vuur, voeg de paddenstoelenmix toe en bak 4 - 6 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut.

5

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de paddenstoelenbouillon. Voeg de kookroom toe en roer door. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus ongeveer 5 minuten inkoken. Dek, wanneer de gewenste dikte is bereikt, de pan af en laat koken tot de bloemkool en aardappelen gaar zijn.

6

Verdeel de geroosterde bloemkoolroosjes en de aardappelpartjes over de borden en serveer met de romige champignonsaus. Garneer met de bladpeterselie.