Skip to main content
Gerookte-paprikarisotto met honinggeitenkaas
Gerookte-paprikarisotto met honinggeitenkaas

Gerookte-paprikarisotto met honinggeitenkaas

met walnootstukjes en tomaat-basilicumsalsa

Receptontwikkelaar Chiara: "Voor risotto mag je mij altijd wakker maken! Een goede risotto is smeuïg met een 'al dente' rijstkorrel. Deze versie is hoog op smaak dankzij de ovengeroosterde paprika's, het gerookt paprikapoeder en de verse geitenkaas."

Labels:
Veggie
Family
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

⅓ tl

Gerookt paprikapoeder

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3308 kJ
Energie (kcal)791 kcal
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten91.9 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels6.2 g
Eiwitten20.6 g
Zout1.6 g
Potassium212.3 mg
Calcium24.5 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Hoge kom
Staafmixer
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
  • Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in grove stukken. Verdeel met de helft van de knoflook over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie en meng goed. Breng ruim op smaak met zout.
  • Bak 10 - 15 minuten in de oven, of tot de puntpaprika lichtbruin begint te kleuren. Schep halverwege om.
Smaakmakers bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de overige knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op laag vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe.
Risotto maken
3
  • Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
  • Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risottorijst is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. 
  • Voeg extra water toe en kook iets langer als je de risotto liever zachter eet.
Geitenkaas bakken
4
  • Pel de geroosterde knoflook en voeg toe aan een hoge kom. Voeg de geroosterde puntpaprika toe en bewaar apart.
  • Leg de geitenkaas op dezelfde bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel met de honing en verdeel de walnootstukjes over de geitenkaas. Bak 5 - 10 minuten in de oven, of tot de walnootstukjes goudbruin kleuren.
Afmaken
5
  • Voeg de Grana Padano, extra vierge olijfolie en een snufje gerookt paprikapoeder toe aan de hoge kom. Mix met een staafmixer tot een dikke puree.
  • Voeg, zodra de risotto gaar is, de puree toe aan de risotto en meng goed.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en snijd het basilicum grof.
Serveren
6
  • Meng in een kom de tomaat met de helft van het basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de risotto over diepe borden en leg de gegratineerde geitenkaas met walnootstukjes erbovenop.
  • Garneer met het overige basilicum.
  • Serveer met de tomaat-basilicumsalsa.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders