De rosevalaardappel is een vrij jong aardappelras uit Bretagne. Door de schil te laten zitten behoud je z'n geliefde smaak en mooie kleur - zeer restaurantwaardig!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Béarnaise sauce
(Contains Milk)
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
½ piece
Onion
¼ piece
Lemon
½ piece
Apple
½ piece
[Persian] cucumber
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
25 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
10 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
1 piece
Cod fillet
(Contains Fish)
250 g
Roseval potatoes
½ piece
Little gem
5 g
Tarragon and chives
½ sachet(s)
Italian seasoning
2 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
¼ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in schijfjes van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de aardappelen met de olijfolie, de Italiaanse kruiden, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en rooster 8 - 10 minuten in de oven.
Tip: Om tijd te besparen met de afwas kun je er ook voor kiezen om de aardappelen direct in de ovenschaal te mengen.
Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit in een saladekom.
Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut. Voeg de bearnaisesaus, citroenrasp, room en de helft van de mosterd toe en kook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bieslook en dragon fijn. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Leg de vis op de aardappelen en schenk de romige saus eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas, de panko en de helft van de verse kruiden. Bak de gratin 10 - 12 minuten in de oven.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de sla grof en snijd de komkommer in blokjes. Meng in de saladekom het citroensap, de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met de overige mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, appel en komkommer toe en meng met de dressing.
Serveer de salade met de gratin. Garneer met de walnoten en de overige verse kruiden. Serveer met de citroenpartjes.
Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.