Gratin met kabeljauw en bearnaisesaus
Gratin met kabeljauw en bearnaisesaus

Gratin met kabeljauw en bearnaisesaus

met komkommer-appelsalade

De rosevalaardappel is een vrij jong aardappelras uit Bretagne. Door de schil te laten zitten behoud je z'n geliefde smaak en mooie kleur - zeer restaurantwaardig!

Allergens:
Milk
•Wheat
•Walnuts
•Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

50 g

Béarnaise sauce

(Contains Milk)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Onion

¼ piece

Lemon

½ piece

Apple

½ piece

[Persian] cucumber

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

250 g

Roseval potatoes

½ piece

Little gem

5 g

Tarragon and chives

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

2 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

¼ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4561 kJ
Calories1090 kcal
Fat64.7 g
Saturated Fat24.4 g
Carbohydrate82.5 g
Sugar19 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein42.2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Oven Dish
•Zester
•Salad Bowl
•Saucepan
•Paper Towel
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in schijfjes van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de aardappelen met de olijfolie, de Italiaanse kruiden, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en rooster 8 - 10 minuten in de oven.

Tip: Om tijd te besparen met de afwas kun je er ook voor kiezen om de aardappelen direct in de ovenschaal te mengen. 

Citroen bereiden
2

Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit in een saladekom.

Saus maken
3

Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut. Voeg de bearnaisesaus, citroenrasp, room en de helft van de mosterd toe en kook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 

Gratin maken
4

Snijd de bieslook en dragon fijn. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Leg de vis op de aardappelen en schenk de romige saus eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas, de panko en de helft van de verse kruiden. Bak de gratin 10 - 12 minuten in de oven.

Salade maken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de sla grof en snijd de komkommer in blokjes. Meng in de saladekom het citroensap, de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met de overige mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, appel en komkommer toe en meng met de dressing. 

Serveren
6

Serveer de salade met de gratin. Garneer met de walnoten en de overige verse kruiden. Serveer met de citroenpartjes. 

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.