Voor de perfecte kipfilet heb je een goede pan nodig: het liefst met een dikke bodem en niet veel groter dan de kip. Is de pan te ruim, dan verbrandt het bakvet voordat de kip gaar is. Je kunt dit voorkomen door tijdens het bakken wat extra vet toe te voegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
300 stuk(s)
Snijbonen, gesneden
1 stuk(s)
Sjalot
200 gram
Kipfilet
20 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenNoten, Sesamzaad, Pinda's)20 gram
Kappertjes
2 el
Olijfolie
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 – 12 minuten of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook met de snijbonen 10 – 15 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Wrijf de kipfilet in met peper en zout.
Verhit de helft van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Verlaag het vuur naar middelmatig, voeg de pompoenpitten en de sjalot toe en bak samen nog 4 – 5 minuten of tot de kip gaar is.
Meng de kappertjes met de aardappelen en roer de overige roomboter er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de kipfilet ernaast en garneer met de meegebakken sjalot en pompoenpitten. Serveer met de gebakken snijbonen.