HelloFresh
Gebakken kipfilet met knoflooksnijbonen

Gebakken kipfilet met knoflooksnijbonen

Met gekookte aardappelen, kappertjes en zonnebloempitten

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 436 beoordelingen
Lees meer

Voor de perfecte kipfilet heb je een goede pan nodig: het liefst met een dikke bodem en niet veel groter dan de kip. Is de pan te ruim, dan verbrandt het bakvet voordat de kip gaar is. Je kunt dit voorkomen door tijdens het bakken wat extra vet toe te voegen.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Aardappelen

1 stuks

Knoflookteen

300 stuks

Snijbonen, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Sjalot

200 g

Kipfilet

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Kappertjes

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen koken
Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 – 12 minuten of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijbonen bakken
Snijbonen bakken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook met de snijbonen 10 – 15 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Snijden en inwrijven
Snijden en inwrijven
3

Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Wrijf de kipfilet in met peper en zout.

Bakken
Bakken
4

Verhit de helft van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Verlaag het vuur naar middelmatig, voeg de pompoenpitten en de sjalot toe en bak samen nog 4 – 5 minuten of tot de kip gaar is.

Aardappelen mengen
Aardappelen mengen
5

Meng de kappertjes met de aardappelen en roer de overige roomboter er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de kipfilet ernaast en garneer met de meegebakken sjalot en pompoenpitten. Serveer met de gebakken snijbonen.