Skip to main content
Gazpacho met frisse topping
Gazpacho met frisse topping

Gazpacho met frisse topping

4 porties | met romatomaten en zelfgemaakte croutons

4.6
(6)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen.

Met deze gazpacho kun je alle kanten op. Serveer hem als voorgerecht, als hapje bij een tapasmaaltijd of als bijgerecht van een barbecue. Waar je uiteindelijk ook voor gaat, het zomergevoel is gegarandeerd.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Vleestomaat

400 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

4 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)681 kcal
Energie (kJ)2851 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten65.3 g
waarvan suikers27.3 g
Vezels15.6 g
Eiwitten13.7 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer of blender
Kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. 
  • Snijd de ui, de tomaten, de helft van de paprika en 2/3 van de komkommer in grove stukken.
2
  • Voeg de knoflook en alle grofgesneden groenten toe aan een hoge kom of blender.
  • Halveer de citroen en pers 1 helft uit boven de groenten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn, 4 el extra vierge olijfolie en een flinke snuf zout toe. 
  • Pureer tot een glad geheel.
  • Snijd het broodje open, pluk de zachte binnenkant eruit en voeg die toe aan de gazpacho.
  • Roer de gazpacho door en laat het brood 1 - 2 minuten weken. Pureer de gazpacho tot een gelijkmatige soep.
3
  • Bewaar de gazpacho in de koelkast tot serveren. 
  • Snijd het overige brood in kleine blokjes voor de croutons.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in 4 - 6 minuten krokant (zie Tip).
  • Snijd de appel, de overige komkommer en de overige paprika in blokjes van 1/2 cm. Meng in een kom met citroensap naar smaak.

Tip: Heb je meer croutons dan nodig voor de gazpacho? Bewaar ze op een droge plek en strooi ze later over een salade of soep. 

4
  • Verdeel de gazpacho over vier kleine kommen of glazen.
  • Bestrooi met de croutons en de frisse appel-groententopping.
  • Maak af met een scheutje extra vierge olijfolie en vers gemalen zwarte peper.   

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders