topBanner
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

met gewokte broccoli, rijst en pinda's

Lees meer

Dit gerecht bevat 250 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.

Labels:FamilieCaloriebewust
Allergenen :Pinda'sGlutenbevattende granenSojaSchaaldierenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Pandanrijst

500 gram

Broccoli

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Limoen

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

4 tl

Honing

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

2

Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.

3

Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 1/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de gehakte pinda's toe.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de sjalot en broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden en leg de broccoli erop. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing.