.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Pandanrijst
400 gram
Broccoli
2 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Limoen
20 gram
Pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)2 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse bieslook
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)200 gram
Garnalen
(BevatSchaaldieren)2 el
Zonnebloemolie
2 tl
Witte balsamicoazijn
4 tl
Honing
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.
Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng ondertussen in een kom per persoon 1 1/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie met de sojasaus, de witte balsamicoazijn en de honing tot een dressing. Voeg de gehakte pinda's toe.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en leg de broccoli er op. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Garneer met de bieslook.