Frisse stamppot met wildzwijnburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse stamppot met wildzwijnburger

Frisse stamppot met wildzwijnburger

met rucola, paprika en uienjus

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

250 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

100 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2835 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten63.9 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels17.6 g
Eiwitten27.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de wortel in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Zorg dat de aardappel en wortel net onder water staan in een soeppan of grote pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 12 - 15 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de paprika toe. Giet af en houd warm met het deksel.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de laatste 4 - 5 minuten de ui mee. Haal de wildzwijnburger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Jus maken
3

Voeg aan de pan met ui de bouillon en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 tl mosterd toe. Kook de jus 3 - 5 minuten in, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1 tl vadouvan, 1/4 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe. Breng de rucola eventueel op smaak met een beetje extra vierge olijfolie, peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de rucola erop. Leg de wildzwijnburger ernaast en verdeel de jus eroverheen.

Tip: De vadouvan kruiden zijn sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan 1/2 tl per persoon of laat achterwege.