Flammkuchen met mozzarella en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met mozzarella en courgette

Flammkuchen met mozzarella en courgette

met frisse salade

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola en veldsla

2.5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

¼ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2567 kJ
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten62.1 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels6.7 g
Eiwitten24.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Dunschiller
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.

Snijden
2

Snijd 1/4 ui per persoon in halve ringen (zie Tip). Snijd de paprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7 - 8 minuten in de oven.

Tip: Heb je ui over? Snipper dan de overige ui en voeg toe aan de salade.

Courgette bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Flammkuchen beleggen
4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, de paprikablokjes, de ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.

Salade maken
5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de overige courgette. Snijd de tomaat doormidden en verwijder met een lepeltje het sap en de pitjes. Snijd daarna in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

Serveren
6

Verdeel de flammkuchen over de borden en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.