HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFlammkuchen Met Mozzarella En Courgette
topBanner
Flammkuchen met mozzarella en courgette

Flammkuchen met mozzarella en courgette

met een frisse salade

Week Zonder Vlees (do not use)
Lees meer

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:VeggieCaloriebewustFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 pak(ken)

Passata

2 tl

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

1 bottle

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Rucola en veldsla

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Honing

2 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)644 kcal
Energie (kJ)2694 kJ
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Dunschiller
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en kook 1 minuut. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken.

2

Snijd 1/4 rode ui per persoon in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.

4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, paprikablokjes, rode ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.

5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de rest van courgette. Snijd de tomaat in kleine stukken. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

6

Leg op ieder bord een flammkuchen en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.