Flammkuchen met mozzarella en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met mozzarella en courgette

Flammkuchen met mozzarella en courgette

met een frisse salade

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Familie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Passata

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola en veldsla

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Witte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)585 kcal
Energie (kJ)2449 kJ
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten59.9 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels5.9 g
Eiwitten22.3 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Dunschiller
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en kook 1 minuut. Breng de saus op smaak met peper en zout (zie Tip). Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken.

Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.

Flammkuchen voorbereiden
2

Snijd 1/4 rode ui per persoon in halve ringen (zie Tip). Snijd de paprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.

Tip: Heb je rode ui over? Snipper de overige rode ui en voeg toe aan de salade.

Courgette bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Flammkuchen beleggen
4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, paprikablokjes, rode ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.

Salade maken
5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de rest van courgette. Snijd de tomaat in kleine stukken. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

Serveren
6

Leg op ieder bord een flammkuchen en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.

Tip: Wist je dat groenteconserven als tomatenpassata ongeveer net zoveel voedingstoffen bevatten als verse groenten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht ruim 350 g groente per persoon.