Skip to main content
Flammkuchen met brie en appel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met sperziebonensalade

4.3
(14,6K)

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Sperziebonen

⅓ stuk(s)

Appel

50 gram

Franse roombrie

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

25 gram

Biologische zure room

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)645 kcal
Energie (kJ)2698 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers13 g
Vezels7.5 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Ui en appel bakken
2

Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10 - 12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Brie snijden
3

Kook de sperziebonen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel met koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de brie in dunne plakken.

Flammkuchen beleggen
4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zure room over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan met een beetje honing naar smaak.

Salade maken
5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen en veldsla met de dressing.

Serveren
6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders