HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFazzoletti Met Brandt & Levie Worst, Courgette En Paprika
topBanner
Fazzoletti met Brandt & Levie-worst, courgette en paprika

Fazzoletti met Brandt & Levie-worst, courgette en paprika

Met verse citroen voor een frisse twist

Lees meer

Fazzoletti is Italiaans voor zakdoekje. Geen toeval dus dat deze pastasoort lijkt op een dichtgevouwen zakdoekje. De Brandt & Levie worst is gekruid met venkel en tijm. Omdat je de worst samen met de groenten in één pan bakt, vermengen de smaken zich met elkaar. Lekker!

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Brandt & Levie varkensworst

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Citroen

180 gram

Fazzoletti

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2799.096 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fazzoletti.

2

Snijd de varkensworst in plakken van 1 cm. Snipper de sjalot en snijd de paprika klein. Snijd de courgette in halve plakken. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

3

Kook ondertussen de fazzoletti in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de plakken varkensworst 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, paprika en courgette toe bak 4 - 6 minuten mee. Voeg een halve½ el citroensap per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de fazzoletti toe aan de wok of hapjespan. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de citroenrasp.