HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFarfalle Met Kipgehakt In Roomsaus
topBanner
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met aubergine en champignons

Lees meer

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Citroen

180 gram

Pasta

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde tijm

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

150 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3260 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Staafmixer
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 500 ml water per persoon met een snuf zout in een pan met deksel voor de aubergine. Kook 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Kook de aubergine 10 - 12 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af, pureer de aubergine met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

2

Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in parten.

3

Kook vervolgens de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook, rode ui en de gedroogde tijm 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los. Voeg vervolgens de gepureerde aubergine toe en roerbak nog 3 – 4 minuten.

5

Voeg de kookroom toe, roer goed door en breng de saus op smaak met voldoende peper en zout. Roer de farfalle door de saus en groenten in de pan.

6

Verdeel de farfalle met saus over de borden. Garneer met de krulpeterselie en serveer met een partje citroen.