topBanner
Falafelballetjes met yoghurt en naan

Falafelballetjes met yoghurt en naan

Met baharatkruiden, zoete rozijnen en verse munt

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Wortel

85 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Baharat

2 tl

Gemalen komijnzaad

200 ml

Heinz Tomato Frito

30 gram

Sultana rozijnen

(Kan bevattenNoten, Pindas, Sesam)

100 gram

Spinazie

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

250 gram

Falafel met tomaat

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3860 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten113 g
waarvan suikers32.4 g
Vezels13 g
Eiwitten23 g
Zout5.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Saladekom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 150 ml water per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Weeg de couscous nauwkeurig af en meng in een kom met peper en zout naar smaak. Voeg de helft van het gekookte water bij de couscous en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en wortel 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de baharat en komijn toe en bak al roerend 1/2 minuut. Voeg de passata, rozijnen en het overige kokende water toe, verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook, afgedekt, 10 minuten of tot de wortel zacht is.

3

Meng ondertussen in een saladekom 1/3 van de spinazie met per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse bladpeterselie en munt fijn en roer de helft van de peterselie en munt door de couscous.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de falafel 3 – 5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak het naanbrood 1 – 2 minuten per kant.

5

Voeg de overige spinazie toe aan de hapjespan, laat al roerende slinken en breng op smaak met peper en zout.

6

Leg de falafel in de saus en garneer de saus met de overige peterselie en munt (zie TIP). Verdeel de couscous over de borden en schep de saus erover. Serveer het gerecht met de salade, het naanbrood en de yoghurt.