
Enchilada's met kipgehakt
met zure room en frisse salade
In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige Tex-Mex klassieker op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
70 gram
Mais in blik
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Passata
2 stuk(s)
Bruine tortilla
(Bevat Tarwe, Gluten)
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ tl
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de ui fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten.
- Voeg het kipgehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.
- Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.
Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
- Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
- Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
- Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Meng vlak voor serveren met de tomatenblokjes, gemengde sla en overige mais.
- Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.