HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconEnchilada's Met Kipgehakt
topBanner
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade

Lees meer

Het kipgehakt hebben we vast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustFamilieLekker snelExtra groenteKlimaatbewust
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

4 stuk(s)

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk)

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio & ijsbergsla

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2887 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels13 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.

2

Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomatenblokjes, gemengde sla en overige mais.

4

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.