
Duitse biefstuk met zwarte-pepersaus
met krieltjes en groene salade
Vanavond staat er een steak op het menu. Je serveert hem met de zwarte-pepersaus in je box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
50 gram
Zwarte-pepersaus
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Duitse biefstuk
(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)
30 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
Ui
¼ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Komkommer
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
- Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

- Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten in de pan, maar zorg dat er ruimte overblijft voor de biefstuk (zie Tip).
- Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
- Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.
Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Bak in de volgende stap de Duitse biefstuk in een tweede koekenpan.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

- Bestrooi beide kanten van de Duitse biefstuk met peper en zout.
- Voeg de Duitse biefstuk toe aan de andere kant van de koekenpan bij de ui.
- Bak het vlees 2 - 4 minuten per kant.
- Haal de Duitse biefstuk en ui uit de koekenpan. Verhit de zwarte-pepersaus in dezelfde pan 1 minuut op middelhoog vuur.

- Serveer de Duitse biefstuk op de borden. Verdeel de zwarte-pepersaus en ui erover.
- Leg de krieltjes ernaast.
- Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten (zie Tip).
Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.