HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDuitse Biefstuk Met Zwarte Pepersaus
topBanner
Duitse biefstuk met zwarte pepersaus

Duitse biefstuk met zwarte pepersaus

met krieltjes en groene salade

Supersnel
Lees meer

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Labels:Lekker snelFestivities
Allergenen :GlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Zwarte-pepersaus

(BevatGluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

2 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevattenSoja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

60 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

⅔ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

8 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)629 kcal
Energie (kJ)2633 kJ
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels7.76 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan. Fruit de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur op één helft van de koekenpan. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom 1 tl wittewijnazijn per persoon met de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Verdeel de rode ui dan over de hele pan. Bak in de volgende stap de Duitse biefstuk in een tweede koekenpan.

3

Bestrooi beide kanten van de Duitse biefstuk met peper en zout. Voeg de Duitse biefstuk toe aan de andere kant van de koekenpan bij de rode ui. Bak het vlees 2 - 4 minuten per kant. Haal de Duitse biefstuk en rode ui uit de koekenpan. Verhit de zwarte pepersaus in dezelfde pan 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Serveer de Duitse biefstuk op de borden. Verdeel de zwarte pepersaus en rode ui erover. Leg de krieltjes ernaast. Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten.

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!