Double veggie - Noedels met kipgehakt en Aziatische saus
Double veggie - Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Double veggie - Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met sugarsnaps en taugé als extra

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? (Het juiste antwoord is: omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.)

Tags:
Family
Allergens:
Soy
•Wheat
•Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Courgette

½ piece

Bell pepper

¼ piece

Red chili pepper

110 g

Chicken mince with Indonesian spices

50 g

Sugar snap peas

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

25 g

Beansprouts

10 g

Chopped cashews

(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories420 kcal
Energy (kJ)1755 kJ
Fat11.4 g
Saturated Fat2.3 g
Carbohydrate64.3 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein14.5 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Wok
•Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snijd de courgette in dunne halve plakken.
  • Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip).

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 2 minuten.
  • Voeg de knoflook, rode peper, courgette en paprika toe en bak 4 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sugarsnaps, zoete Aziatische saus, gember en de sojasaus toe (zie Tip), meng goed en bak nog 2 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.

Mengen
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken.
  • Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de noedels, groenten, de taugé en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.