Skip to main content
Curry-noedelsoep met kokosmelk
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en dus makkelijk in de soep meegekookt kunnen worden!

Labels:
Plant-based
Allergenen:
Pinda's
Gluten
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Roerbakmix met champignons

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

110 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Gluten, Pinda's)

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2788 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten41.3 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten51.6 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels10.9 g
Eiwitten19.2 g
Zout3.4 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Bak de ui, knoflook, rode peper en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Roer de groentemix erdoor en bak 4 minuten verder.
Soep maken
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en laat 4 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
  • Voeg de udonnoedels en de sojasaus toe en kook 3 minuten verder.
Serveren
4
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders