Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven

Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven

met Midden-Oosterse kruiden en smokey tomatenketchup

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

90 gram

Conchiglie

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vleestomaat

200 gram

Passata

30 gram

Smokey tomatenketchup

2.5 gram

Vers basilicum

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

0.05 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)720 kcal
Energie (kJ)3013 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers20 g
Vezels7.5 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bakken en koken
2

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee. Kook de conchiglie 4 - 5 minuten en giet daarna af. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en snijd de vleestomaat in blokjes.

Ovenschaal vullen
3

Meng de tomatenblokjes en de passata door de smaakmakers in de hapjespan en verwarm het geheel nog 2 minuten. Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de stukjes mozzarella erop. Bestrooi met de helft van de geraspte pecorino en besprenkel met de smokey tomatenketchup. Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten.

Serveren
4

Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige pecorino en het basilicum.