Skip to main content
Cheesy knoflookbrood met gruyère

Cheesy knoflookbrood met gruyère

Om te delen | met zelfgemaakte dip met bosui

3.8
(58)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Dit heerlijke borrelbrood met knoflook en extra kaas zet je in een handomdraai op tafel! Je serveert het met een zelfgemaakte dip van zure room en bosui.

Labels:
Recept
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk
/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

100 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

0.3 bosje(s)

Bosui

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

40 gram

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3521 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten47.2 g
waarvan verzadigd30.1 g
Koolhydraten72.7 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels5.1 g
Eiwitten30 g
Zout2.6 g
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Snijd de bosui in dunne ringen. Houd het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers of snijd de knoflook fijn.
2
  • Meng in een kom de knoflook, roomboter, de 2 kazen en het witte gedeelte van de bosui. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een tweede kom de zure room met het groene gedeelte van de bosui. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de baguette in de lengte doormidden.
  • Verdeel de knoflookboter over het brood.
  • Leg de baguette op een bakplaat met bakpapier en bak 12 - 15 minuten in de oven, of tot het brood krokant is en de kaas is gesmolten.
4
  • Serveer de baguette met de dip van zure rooom en bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders