Skip to main content
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bietentortillachips

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Pruimtomaat

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Gesnipperde rode ui

25 gram

Bieten-tortillachips

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3576 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten44.5 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten84.2 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels15.7 g
Eiwitten31.4 g
Zout2.1 g
Potassium301 mg
Calcium14.7 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Kook de bulgur in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig door.
  • Snijd de puntpaprika in blokjes.
Gehakt bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en puntpaprika toe en bak 1 minuut. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Saus maken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de aangegeven hoeveelheid water, Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Serveer de bulgur in kommen of diepe borden. Verdeel alles eroverheen.
  • Serveer de tortillachips en de overige limoenpartjes ernaast.
  • Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders