
Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten
met yoghurt-kruidendressing en feta
Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Champignons
⅓ zakje(s)
Ras el hanout
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
½ stuk(s)
Aubergine
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe als het te snel droog kookt.
- Voeg 1 tl ras el hanout per persoon toe aan de bulgur en roer los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
- Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
- Halveer de champignons en snijd grote champignons eventueel in kwarten.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op hoog vuur.
- Voeg de champignons en aubergine toe en bak in 4 - 5 minuten goudbruin.
- Snipper ondertussen de ui. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap van 1/4 citroen per persoon uit boven een kleine kom.
- Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg de ui toe en bak 4 - 5 minuten mee. Blus af met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.

- Snijd de verse kruiden fijn.
- Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden.
- Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

- Verdeel de bulgur over diepe borden en leg de groenten erop.
- Besprenkel met de yoghurtsaus.
- Verkruimel de feta over de borden.
- Garneer met de overige verse kruiden en de citroenrasp.