topBanner
Bulgur-linzensalade met geitenkaas

Bulgur-linzensalade met geitenkaas

romig en fris met avocado en citroen

Lees meer

In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de unieke smaak van geitenkaas. Little gem is een stevige slasoort, de bladeren kunnen goed tegen de warmte van de bulgur en linzen, en slinken niet. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere bite.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

60 gram

Groene linzen

85 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

½ stuk(s)

Avocado

125 stuk(s)

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ el

Roomboter

Zelf toevoegen

900 ml

Groentebouillon

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2847 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels17 g
Eiwitten25 g
Zout5.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 – 30 minuten in de bouillon gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui goudbruin in 6 – 8 minuten. Voeg de laatste 2 – 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4

Halveer de cherrytomaten, snijd de little gem fijn en voeg toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten.

5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige geitenkaas, citroenparten en de avocado.