Bruine tortilla's met pittige bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bruine tortilla's met pittige bloemkool

Bruine tortilla's met pittige bloemkool

met avocado, zoetzure rodekool en honingpinda's

In dit recept bereid je de bloemkool alsof het vlees is - gewenteld in pikante kruiden en niet te lang gebakken voor de perfecte crunch. De pinda's en avocado zorgen voor de nodige eiwitten!

Labels:
Caloriebewust
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Bloemkool

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Gesneden rodekool

2 stuk(s)

Bruine tortilla

⅓ stuk(s)

Avocado

20 gram

Pikante honingpinda's

40 gram

Labne

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¾ tl

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)595 kcal
Energie (kJ)2488 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers19 g
Vezels11.3 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kom
Aluminiumfolie

Instructies

Bloemkool snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in zeer kleine roosjes en de steel in stukjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg 1/3 zakje Mexicaanse kruiden per persoon en een snuf zout toe en bak 2 minuten.

Tip: Doordat je weinig olie en droge kruiden gebruikt, kan de bloemkool sneller aanbranden. Gebruik daarom een pan met goede anti-aanbaklaag en roer regelmatig.

Bloemkool stoven
2

Voeg de gesneden bloemkool en 3 el water per persoon toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 12 - 16 minuten zachtjes stoven. Haal het deksel van de pan en bak de bloemkool daarna nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Zoetzure rodekool maken
3

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 3/4 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool toe, schep om en laat intrekken tot serveren.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoger scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Tortilla's verwarmen
4

Verpak de bruine tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 5 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat deze maaltijd de helft van de ADH vezels bevat? Er zit namelijk 300 gram groente in elke portie, verpakt in vezelrijke tortilla's!

Avocado snijden
5

Halveer de avocado, draai de twee helften uit elkaar en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en haal ze met een lepel uit de schil. Hak de pikante honingpinda's grof.

Serveren
6

Vul de tortilla's met zoetzure rodekool, bloemkool en avocado. Garneer met de pinda's en de labne en rol de tortilla's op.

Tip: Heb je nog groenten over? Meng ze en schep ze naast de tortilla op het bord.