HelloFresh
topBanner
Bruine tortilla's met pittige bloemkool

Bruine tortilla's met pittige bloemkool

met avocado, zoetzure rodekool en honingpinda's

Lees meer

In dit recept bereid je de bloemkool alsof het vlees is - gewenteld in pikante kruiden en niet te lang gebakken voor de perfecte crunch. De pinda's en avocado zorgen voor de nodige eiwitten!

Labels:Lekker snelBalansVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenPinda'sNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Bloemkool

⅔ zakje

Mexicaanse kruiden

100 g

Gesneden rode kool

4 stuks

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ stuks

Avocado

30 g

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

60 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

3 el

Wittewijnazijn

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2489 kJ
Energie (kcal)595 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote hapjespan met deksel
Kom
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in zeer kleine roosjes en de steel in stukjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg 1/3 zakje Mexicaanse kruiden per persoon en een snuf zout toe en bak 2 minuten.

2

Voeg de gesneden bloemkool en 3 el water per persoon toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 12 - 16 minuten zachtjes stoven. Haal het deksel van de pan en bak de bloemkool daarna nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 3/4 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool toe, schep om en laat intrekken tot serveren.

4

Verpak de bruine tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 5 minuten in de oven.

5

Halveer de avocado, draai de twee helften uit elkaar en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en haal ze met een lepel uit de schil. Hak de pikante honingpinda's grof.

6

Vul de tortilla's met zoetzure rodekool, bloemkool en avocado. Garneer met de pinda's en de labne en rol de tortilla's op.