HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBruine Tortilla's Met Kikkererwten En Feta
topBanner
Bruine tortilla's met kikkererwten en feta

Bruine tortilla's met kikkererwten en feta

met tomaat-komkommersalade en labne-mangosaus

Balansfavoriet
Lees meer

Met in januari de populairste Balans-recepten van 2020 op het menu ben jij verzekerd van een goede start.

Labels:CaloriebewustFamilieLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiZwaveldioxide of sulfietenMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Kikkererwten

2 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Komkommer

250 gram

Rode cherrytomaten

6 stuk(s)

Bruine mini tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide of sulfieten)

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2736 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels16 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Sieve
Koekenpan
Grote kom
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.

2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom. Verpak ondertussen de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verkruimel de feta.Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten door de groenten in de grote kom.

4

Serveer de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel de kikkererwtensalade over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.