Met in januari de populairste Balans-recepten van 2020 op het menu ben jij verzekerd van een goede start.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 pak(ken)
Kikkererwten
2 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Komkommer
250 gram
Rode cherrytomaten
6 stuk(s)
Bruine mini tortilla
(BevatGlutenbevattende granen)50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)80 gram
Labne
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide of sulfieten)40 gram
Mangochutney
(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom. Verpak ondertussen de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Verkruimel de feta.Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten door de groenten in de grote kom.
Serveer de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel de kikkererwtensalade over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.