HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

met portobello en rodekool-wortelsalade

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:VeggieQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadEiMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

3 g

Verse bladpeterselie

2 stuks

Portobello

200 g

Rode kool en wortel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Zuurdesembroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

50 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

2 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3835 kJ
Energie (kcal)917 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
.
.
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. Snijd de portobello in plakken. Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.

.
.
2

Voeg de rode kool en wortel toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven. Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.

.
.
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen (zie tip). Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak in 4 minuten de portobello met de knoflook, peper en zout gaar en bruin.Verkruimel de danablu boven de omelet.

.
.
4

Snijd het broodje doormidden. Snijd de omelet door de helft en verdeel over de broodjes. Leg de plakken de portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. Serveer de broodjes met de overige coleslaw.