Broodje met zelfgemaakte zalmsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en salade

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2739 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels10 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Saladekom
Kom

Instructies

Salade maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd 4 komkommerplakjes per persoon om later te gebruiken en snijd de rest in blokjes.
  • Bak de ciabatta 8 - 10 minuten in de oven.
Voorbereiden
2
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de helft van de ui, de komkommerblokjes, tomaat en sla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Zalmsalade maken
3
  • Snijd de dille fijn.
  • Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de dille en de overige ui.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en beleg met de zalmsalade en de komkommerplakjes.
  • Leg op ieder bord een broodje en serveer de salade ernaast. 

Weetje: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.