Broodje kipburger caprese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipburger caprese

Broodje kipburger caprese

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise

De kipburger caprese in dit gerecht is geïnspireerd op de Napolitaanse Insalata Caprese. Net zoals in de salade zitten er in deze burger ook stukjes (zongedroogde) tomaat en mozzarella. Een Italiaans feest in burgerformaat!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

0.12 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten)

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Mais in blik

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Kipburger caprese

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)750 kcal
Energie (kJ)3137 kJ
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels9.4 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Vergiet
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipburger 8 – 10 minuten.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
Bakken
2
  • Bak de rode peper en ui de laatste 4 - 5 minuten mee met de kipburgers.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais, komkommer en de gemengde sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Snijd de kipburger door de helft. Snijd vervolgens de broodjes open en beleg met 2 halve kipburgers per persoon en de ui.
  • Schep een beetje chili-mayonaise op het beleg.
  • Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade ernaast.