
Broodje hamburger met Italiaanse twist
met tomatensalsa en basilicummayonaise
Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië. Buon appetito!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
8 ml
Basilicumcrème met citroen
1 stuk(s)
Meatier burger
(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)
40 gram
Rucola
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het broodje 8 - 10 minuten.
- Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes.
- Snipper de helft van de ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Rasp de parmigiano reggiano met een grove rasp.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de uienringen en paprika 3 – 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
- Strooi in de laatste minuut de kaas over de burger.

- Meng ondertussen in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes en de knoflook met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn (zie Tip).
- Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
- Meng in een kleine kom 1 el mayonaise per persoon met de basilicumcrème.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas en de helft van de extra vierge olijfolie voor de salsa.

- Snijd het broodje open en besmeer met de basilicummayonaise.
- Leg de burger, gebakken ui en paprika erop en bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de rucola.
- Meng de overige rucola met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast.