Broodje hamburger met Italiaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en basilicummayonaise

Met basilicumcrème en pecorino geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië. Buon appetito!

Allergenen :
Mosterd
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

40 gram

Rucola

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

10 ml

Basilicumcrème

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3751 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten59.4 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten52.5 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels6.4 g
Eiwitten31.8 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het broodje 8 - 10 minuten. 
  • Snijd de tomaat en puntpaprika in kleine blokjes. 
  • Snipper de helft van de ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Burger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de uienringen en puntpaprika 3 – 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
  • Strooi in de laatste minuut de kaas over de burger.
Salsa en mayo maken
3
  • Meng ondertussen in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes en de knoflook met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom 1 el mayonaise per persoon met de basilicumcrème.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de basilicummayonaise.
  • Leg de burger en de gebakken groenten erop en bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de rucola.
  • Meng de overige rucola met de overige tomatensalsa en serveer ernaast.