BestellenCadeaubon
Broodje hamburger met Italiaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en basilicummayonaise

Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië. Buon appetito!

Allergenen :
Mosterd
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

8 ml

Basilicumcrème met citroen

1 stuk(s)

Meatier burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

40 gram

Rucola

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3751 kJ
Energie (kcal)896 kcal
Vetten59.4 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten51.8 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels6.4 g
Eiwitten32.5 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het broodje 8 - 10 minuten. 
  • Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. 
  • Snipper de helft van de ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de parmigiano reggiano met een grove rasp. 

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Burger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de uienringen en paprika 3 – 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
  • Strooi in de laatste minuut de kaas over de burger.

 

Salsa en mayo maken
3
  • Meng ondertussen in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes en de knoflook met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom 1 el mayonaise per persoon met de basilicumcrème.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas en de helft van de extra vierge olijfolie voor de salsa.

Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de basilicummayonaise.
  • Leg de burger, gebakken ui en paprika erop en bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de rucola.
  • Meng de overige rucola met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast.